Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Телесно равенство на плажа искат в Испания

Всяко тяло е подходящо за плажа, настоява в кампания Министерството на равенството в страната

Постерът, който се разпространява от министерството - Телесно равенство на плажа искат в Испания

Постерът, който се разпространява от министерството

Лятото е за хора с всякакви тела, обяви Министерството на равенството в Испания в нова рекламна кампания. Постерите, които се разпространяват в страната, приканват хора от всякакви раси и с различни форми на тялото да се наслаждават на лятото на плажа със слогана „Лятото е и за нас“, пише „Гардиън“.

Лица на кампанията са пет жени на плажа – всяка с различно телосложение и цвят на кожата, включително жена с белег от мастектомия без горнище на бански, които се пекат на слънце.

„Наслаждавайте се на лятото където и с когото пожелаете“, гласи още постерът.

„Всяко тяло е плажно тяло – коментира Йоне Белара, министър по въпросите на гражданските права в испанското коалиционно правителство, водено от социалистите. – Всяко тяло е валидно и има правото да се наслаждава на живота, така както го правим всички, без да изпитва срам. Лятото е за всички!“

Кампанията среща подкрепа от десетки жени в Испания. Антония Морилас, председател на Испански женски институт и организатор на кампанията, смята, че очакванията към телата на жените вредят на техните самочувствие и самооценка.

„Различните тела, свободни от полови стереотипи, са навсякъде. Лятото е и за нас. Свободни, равни и различни“, пише тя в Туитър.

Други обаче, като Кайо Лара, от левицата коментират, че кампанията е абсурдна и опитва да създаде проблем там, където такъв не съществува.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90