POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тенорът Георги Петров: Рашидов да се извини не на мен, а на всички хора

Певецът ще се включи в протеста с искане за оставката на културния министър

„На мен Вежди Рашидов нито ми е приятел, нито ми е познат, аз не го познавам този човек“, заяви тенорът Георги Петров. - Тенорът Георги Петров: Рашидов да се извини не на мен, а на всички хора

„На мен Вежди Рашидов нито ми е приятел, нито ми е познат, аз не го познавам този човек“, заяви тенорът Георги Петров.

„Благодаря за извинението, което г-н Рашидов отправи към мен, но то не трябва да е към мен, аз нямам отношения с г-н Рашидов каквито и да било. Той трябва да се извини на хората, на всички хора за нещата, които говори, той е министър на културата.“ Това каза тенорът Георги Петров пред „Площад Славейков“, след като малко по-рано Рашидов с отворено писмо съжали, че е бил рязък в изказвания за него и че се е „изразил твърде образно“.

„На мен Вежди Рашидов нито ми е приятел, нито ми е познат, аз не го познавам този човек, навсякъде съм казвал, че не се интересувам от този човек, нито съм го избирал, нито съм гласувал за него. На мен той не ми дължи нищо. Нямам какво да взема от него и да му дам съответно“, каза Петров.

Той обясни, че не е бил лично обиден от изказването за „50-те лева“ на Рашидов, а е обиден от отношението в последните 25 години – само празни приказки и никаква промяна. „Аз няма как да се обидя на един човек, който ми предлага 50 лева, това не ме обижда, всеки е свободен да говори каквото пожелае. В този смисъл аз нямам за какво да се сърдя на г-н Рашидов. Той трябва да си даде ясна сметка на каква позиция се намира и кой го е поставил на тази позиция – това са всичките хора данъкоплатци, които плащат неговата заплата, и той трябва да се държи адекватно и смислено с тях“, коментира Петров и подчерта, че няма лични отношения или вражда с Рашидов.

Тенорът, който дълги години бе в редиците на хор „Йоан Кукузел“, каза още, че ще се включи в протеста с искане за оставка на Вежди Рашидов в четвъртък вечерта пред Министерството на културата, макар и да не е напълно съгласен със събирането на стотинки за него. „Това е слизане на неговото ниво“, смята Петров.

„Смятам, че г-н Рашидов трябва да си подаде оставката. Това е мое лично мнение, аз не го изисквам, нямам изисквания за абсолютно нищо. Не искам нищо, поставям един принципен въпрос“, обясни той.

Тенорът добави, че фокусът е бил изместен с това, че той бил писал отворено писмо: „Това не е вярно, това е мой личен статус, аз заставам зад една принципна позиция, която изисква артистите в България, не само „Йоан Кукузел“, но и всички останали, да получават плата според труда си. Това са принципни положения и в тези принципни положения просто имаше частен случай, който ги изведе напред“.

Петров отново повтори и че няма вражда с Рашидов и не иска нищо от него. „Аз просто исках да се обърне внимание на един важен въпрос и мисля, че го постигнах“, заключи той.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg