Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тео Ушев стана Кавалер на изкуствата и културата във Франция

„Предпочетох да получа ордена без церемонии и фанфари, защото вярвам, че артистите не бива да се мотаят по официални правителствени събития и да получават ордени и звания“, коментира Тедоро Ушев във Фейсбук. Снимка: Личен архив - Тео Ушев стана Кавалер на изкуствата и културата във Франция

„Предпочетох да получа ордена без церемонии и фанфари, защото вярвам, че артистите не бива да се мотаят по официални правителствени събития и да получават ордени и звания“, коментира Тедоро Ушев във Фейсбук. Снимка: Личен архив

Българският аниматор Теодор Ушев получи ордена „Кавалер на изкуствата и културата“ от Франция. За отличието съобщи самият той с публикация във Фейсбук. Номинацията му е подписана от бившия министър на културата във Франция Одри Азуле, днес председател на ЮНЕСКО.

„Не знам кой и кога ме е предложил за тази декорация (сигурно с връзки), но за мен е чест да получа отличие от Франция – коментира Ушев. – Предпочетох да получа ордена без церемонии и фанфари, защото вярвам, че артистите не бива да се мотаят по официални правителствени събития и да получават ордени и звания. Но все пак – благодаря! За сведение – коневръзът пред НФБ се строи, така, че ще има къде да си връзвам коня“.

Публикувани са снимки на ордена, грамотата към него и номинацията от Одри Азуле.

Орденът „Кавалер на изкуствата и културата“ на Франция

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Утехата Вазов