Софийска филхармония МЕГАБОРД

Теодор Ушев в конкурсната програма на Московския кинофестивал

На форума, оглавяван от Никита Михалков, България е представена само с един филм - „Ф1.618“

Филмът на Теодор Ушев „Ф1.618“ е един от 12-те филма в конкурсната програма на ММКФ. Снимка: Стопкадър - Теодор Ушев в конкурсната програма на Московския кинофестивал

Филмът на Теодор Ушев „Ф1.618“ е един от 12-те филма в конкурсната програма на ММКФ. Снимка: Стопкадър

Филмът „Ф1.618“ на режисьора Теодор Ушев е част от конкурсната програма на 45-ия Московски международен кинофестивал, съобщиха днес на пресконференция организаторите, цитирани от „Интерфакс“. Президент на фестивала е Никита Михалков.

Повече от 60 страни ще участват в един от най-големите световни кинофестивали, сред тях Китай, Франция, Испания и САЩ. Свои филми изпращат режисьори от България, Швеция, Дания, Тайланд, Норвегия, Португалия, Сингапур, Египет, Сирия, Танзания, Саудитска Арабия, Чили, Колумбия и много други. Над 30 филма идват от Латинска Америка, 23 – от Китай, САЩ изпраща 12 филма. От България е представен само филмът на Теодор Ушев. В рамките на фестивала ще има повече от 30 премиери.

Председател на основното жури на Международния московски кинофестивал е индийският кинематографист Рахул Равел. Освен него в състава на международното жури са руските актьори Алексей Гусков и Светлана Иванова, казахстанската актриса Самал Еслямова и колумбийският режисьор Сиро Гера.

Фестивалът ще бъде открит от руския филм „Снегир“ („Птица червенушка“) на режисьора Борис Хлебников. Закриването ще бъде с испанския филм на Алекс Морел и Дани де ла Орден „42 секунди“.

В основната конкурсна програма влизат 12 филма, единият от тях е „Ф1.618“ на Ушев.

Московският международен кинофестивал е сред най-старите кинофестивали в света, по-стар от него е само този във Венеция. Тази година форумът в руската столица ще се проведе от 20 до 27 април.

ТЕОДОР УШЕВ: АКО ДНЕС РУСНАЦИТЕ УБИВАТ, ЗА КАКВО СА ИМ БИЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЕЛИКИ ПИСАТЕЛИ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах