Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Теодор Ушев в журито на фестивала за анимационно кино в Анси

Там преди година триумфира неговият филм „Физика на тъгата“

Теодор Ушев получи наградите си от „Анси“ с една година закъснение. Снимка: Личен архив/Фейсбук - Теодор Ушев в журито на фестивала за анимационно кино в Анси

Теодор Ушев получи наградите си от „Анси“ с една година закъснение. Снимка: Личен архив/Фейсбук

Теодор Ушев е в журито на тазгодишния фестивал за анимационно кино в Анси, Франция. В юбилейното 60-о издание на форума (14 – 20 юни) Ушев е член на комисията, която ще определи победителя в категорията „Филми с виртуална реалност“.

През 2020 г. Ушев, който живее и твори в Канада от години, бе сред лауреатите на „Анси“ – филмът му „Физика на тъгата“ по едноименния роман на Георги Господинов получи голямата награда за късометражен филм и отличието ФИПРЕССИ. Миналогодишното издание на събитието се проведе виртуално заради противоепидемичните мерки и режисьорът получи наградата си преди дни.

По повод 60-ия юбилей на фестивала Ушев създаде и специален филм в чест на всички заглавия носители на награди от „Анси“ и продуцирани от Националния филмов борд на Канада (сред тях и „Физика на тъгата“).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС