СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тери Гилиъм с онлайн мастърклас в Дома на киното

Може да се гледа на голям екран в киното и във Фейсбук (линк)

Тери Гилиъм гостува на „София филм фест“ през 2016 г. на живо, а сега - онлайн. Снимка: Боряна Пандова - Тери Гилиъм с онлайн мастърклас в Дома на киното

Тери Гилиъм гостува на „София филм фест“ през 2016 г. на живо, а сега - онлайн. Снимка: Боряна Пандова

Тери Гилиъм тази година няма да успее да гостува на „София филм фест“, но планира да изнесе онлайн мастърклас. Модериран от кинокритика Дерек Малкълм, майсторският клас ще може да се гледа на голям екран в Дома на киното на 13 март, обявен от киносалона за Ден на Тери Гилиъм.

Началото е от 19 ч., а след включването на режисьора ще има прожекция на филма му „Бразилия“. От 17 ч. е прожекцията на „Животът на Брайън“.

Класът е част от съпътстващата програма на „София филм фест“, който се открива официално днес, 11 март. От 19 ч. същия ден той ще може да се гледа и онлайн, на сайтовете на ФИПРЕССИ и „София Филм Фест“, ще може да се проследи и във Фейсбук страницата на фестивала.

На тазгодишното издание на форума Гилиъм ще получи приза на Международната федерация на филмовите критици, наградата ФИПРЕССИ 96 Платиниум.

Историята на фестивала е свързана не само с Гилиъм, гостувал по покана на организаторите му у нас през 2016 г., но и с други двама членове на комедийната трупа „Монти Пайтън“, които са идвали у нас – Тери Джуонс и Майкъл Пейлин. И тримата са носители на Наградата на София на Столичната община за принос към киноизкуството.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg