VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Терористични закани за „Убийствено интервю“

Хакери заплашват зрителите на комедия, в която убиват диктатора Ким Чен-ун, с... горчива участ

В комедията „Убийствено интервю“ ЦРУ планира да елиминира Ким Чен-ун. - Терористични закани за  „Убийствено интервю“

В комедията „Убийствено интервю“ ЦРУ планира да елиминира Ким Чен-ун.

Премиерата на филма „Убийствено интервю“ в Ню Йорк беше отменена заради терористични заплахи от страна на хакерите, проникнали в сървърите на „Сони Пикчърс“. Комедията, в която се разказва как ЦРУ планира да убие лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, трябваше да бъде представена официално в четвъртък, 18 декември.

Режисьорът Сет Роугън и актьорът в главната роля Джеймс Франко също отмениха всички свои изяви и интервюта с медиите. „Сони Пикчърс“ остави собствениците на киносалони сами да решат дали да покажат „Убийствено интервю“.

Хакерите заплашиха с „горчива участ“ зрителите, които имат намерение да посетят премиерата на филма и им напомниха за 11 септември 2001 г. Министерството на вътрешната сигурност на САЩ посочи, че няма достоверни данни от разузнаването, които да сочат опасност. Според Държавния департамент филмът „Убийствено интервю“ няма провокативен характер. Сюжетът се върти около пътуването на двама американци – телевизионен репортер и продуцент – до Северна Корея, за да получат интервю от Ким Чен-ун. Същевременно те подготвят и покушението на диктатора от ЦРУ.

Преди ден хакерите заплашиха да атакуват киносалоните, в които ще се излъчва премиерата на филма. Киберпрестъпниците, които се подписват като „Защитниците на мира“ (Guardians of Peace), предупредиха: „Съветваме ви да стоите далеч от киносалоните, в които ще се показва филмът“.

Българската премиера на „Убийствено интервю“ е насрочена за 30 януари 2015 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС