Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Терористите от „Шарли Ебдо“ убити

Петима от заложниците в еврейския магазин загинаха

Заподозрените за разстрела в редакцията на "Шарли Ебдо" са мъртви.  - Терористите от „Шарли Ебдо“ убити

Заподозрените за разстрела в редакцията на "Шарли Ебдо" са мъртви.

Терористите, заподозрени за разстрела на 12 души в редакцията на сатиричното издание „Шарли Ебдо“ в Париж, бяха убити днес в печатница край Париж. Братята алжирци Саид и Шериф Куаши са мъртви след щурм на френските спецчасти в печатницата край Париж, където бегълците се бяха барикадирали и държаха заложник, съобщава АФП.

Междувременно командоси атакувана еврейски магазин в Източен Париж, където друг терорист и приятелката му държаха петима заложници. Амеди Кулибали и приятелката му Хаят Бумедиен също намериха смъртта си.

Нападателите от „Шарли Ебдо“ открили стрелба с автомати срещу спецчастите и в отговор били покосени. Един от полицаите е леко ранен в престрелката. Медиите са чули шест взрива в Дамартен-ан-Гоел, забелязан е и пушек.

Заложникът на братята Куаши е освободен. Но петима от заложниците в еврейския магазин са мъртви, загинало е и едно дете. Атентаторът Кулибали бил минирал изходите и други части от магазина, което причинило смъртта на заложниците. Има и ранени, четирима от тях са в много тежко състояние.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90