Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Терзиева в отговор на Веско Ешкенази: Учудена съм…

Твърде ангажиран е с концерти и с артистичната си агенция, твърди за цигуларя мениджърката на Софийска филхармония

 - Терзиева в отговор на Веско Ешкенази: Учудена съм…

„Учудена съм от изявлението на уважавания от мен г-н Пантелеев“, заявява Светлина Терзиева в отговор на Веско Пантелеев-Ешкенази, който призна пред „Площад Славейков“, че няма желание да работи със Софийска филхармония, ако е управлявана от нея.

Светлина Терзиева е мениджър „Управление на творческата дейност“ на симфониците. Основната причина за нежеланието на Ешкенази да работи с Филхармонията е неглижирането на главния диригент Мартин Пантелеев в процеса по определянето на репертоара на оркестъра:

„Познанията й в музикантския свят са минимални и има ограничен кръг на взаимодействие с артисти. Затова недоумявам защо и как е възможно артистичната част да бъде оставена само в нейни ръце… Възмутително е водещ оркестър като Софийска филхармония да позволи главният му диригент да няма решаваща роля в подбирането на основните фигури, които ще гостуват в предстоящия сезон.“ (Коментара на цигуларя вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА.)

В позиция, изпратена до „Площад Славейков“, Светлина Терзиева заявява следното:

„Г-н Мартин Пантелеев, в ролята си на главен диригент на Софийска филхармония, е участвал активно в изготвянето на репертоарния план. Неговите предложения за солисти, диригенти и програми са включени при обсъжданията, влезли са в плана и са одобрени от Творческия съвет на Софийска филхармония, на който присъстваха 30 членове на Софийска филхармония – водачи, концертмайстори, както и той самият.

Г-н Мартин Пантелеев никога не е изказвал възражения срещу работата ми, обсъждали сме всяка програма и всеки концерт от плана детайлно, включително в присъствието на и. д. директор Виктор Стоянов, и в резултат на съвместната ни работа първите 6 месеца Софийска филхармония постигна забележими резултати по привличането на нова публика и подобряване на финансовите резултати.

Учудена съм от това изявление на уважавания от мен г-н Пантелеев, но го отдавам на неговата отдалеченост от работата на Софийска филхармония поради неговите многобройни ангажименти по най-престижните световни сцени, както и на голямата му заетост с неговата нова артистична агенция, с която отскоро осъществява и импресарска дейност. В подкрепа на твърденията ми, мога да приложа служебна кореспонденция с г-н Мартин Пантелеев.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg