Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

При Иван Москов природата не си почива (видео)

Анонсът – сред най-доброто в програмата на „София филм фест“

„Първичен инстинкт“, „Междузвездни войни“, „Флашданс“... - При Иван Москов природата не си почива (видео)

„Първичен инстинкт“, „Междузвездни войни“, „Флашданс“...

Всеки филм от „София филм фест“ започва зашеметяващо, дори да не е много добър. Защото преди него на екрана се появява клип за 20-годишнината на фестивала, който е разходка в история на киното. Във видеото, режисирано от Иван Москов и заснето от оператора Ненад Бороевич, виждаме празнично шествие с герои от филми, в типични и нетипични действия. Клипът не оставя никого равнодушен – дори снобите, презиращи комерсиалното кино, ще признаят, че това е най-добрата реклама на „София филм фест“ през всичките 20 години досега.

В началото е Чаплин, от чиито ръце като че ли расте супернова, следва го Шапкаря от „Алиса” със зайче в ръце, Батман със спрей за насекоми, Марсианецът жонглира с картофи, Ледърфейс от „Тексаско клане“ е повел овца на кучешка каишка, а ножът в ръцете му се променя в ножица за стригане и ни препраща към „Мълчанието на агнетата”…

После Гандалф пали пурата на Дон Корлеоне с фойерверк, Шарън Стоун седи в историческата си поза със знак забранено до 20 между краката, Моряк целува девойка като в една от най-известните снимки от края на Втората световна война, но в ръце държат светлинни мечове, щурмовак от „Междузвездни войни“ препуска на бял кон, а пред него весело притичват аеробик маниачките от „Флашданс”. Разпознаваме Шофьор на такси, Пича от „Големия Лебовски”, Жокера от „Батман“, Нео… Наоколо са Булката от „Убий Бил“, Роки и Индиана Джоунс, който свири на барабани с камшик. На финала римски легионери водят битка с нинджи с китки цветя, осветени от огромно огнено двайсет.

Хубаво е, когато природата не си почива!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg