Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тетрис вдъхнови научно-фантастичен филм

Тетрис е една от най-популярните игри в края на 80-те и началото на 90-те. - Тетрис вдъхнови научно-фантастичен филм

Тетрис е една от най-популярните игри в края на 80-те и началото на 90-те.

Филм за една от най-известните игри от края на 80-те – Тетрис, ще бъде заснет в близко бъдеще.

„Това ще е много епична и зрелищна научно-фантастична лента. Не става въпрос за филм с няколко ъгловати фигури, които се движат по екрана. Няма да залагаме на геометричните форми“, обясни Лари Касанофф, изпълнителен директор на Threshold Entertainment.

55-годишният американски продуцент от руски произход е известен предимно с работата си по екшъна „Мортал комбат“ (1995), базиран на едноименната компютърна игра. Филмът донесе на създателите си приличните за онова време $70 млн.

За успеха на предстоящия проект Касанофф разчита на световната популярност на Тетрис. „Брандовете са новите звезди на Холивуд, а Тетрис е познат навсякъде. Имаме чудесен сценарий за историята около създаването на тази игра“, обясни Касанов.

Играта е създадена през 1984 г. от съветския програмист Алексей Пажитнов. След дълги преговори Тетрис е купена от американската компания Spectrum HoloByte и става пазарен хит, когато е издадена през 1989 г. за конзолата Game Boy на Nintendo.

Режисьорът и актьорите в лентата все още не са избрани, уточниха от продуцентската къща Threshold Entertainment, която работи по проекта заедно с Tetris Company.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90