Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Как да победиш в мач без конкуренти

Само един кандидат е допуснат до конкурс за директор в Министерство на културата

 - Как да победиш в мач без конкуренти

„Тежко“ състезание се задава за ръководител на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерството на културата. Една от претендентките за поста – Елиянка Михайлова, ще трябва да се конкурира със самата себе си, тъй като е единствената допусната до съревнованието. 

Общо две дами се изявили желание да оглавят дирекцията, става ясно от сайта на културното ведомство. Едната от тях обаче, Майя Бужашка, не е допусната за конкурса. Мотивът е необикновен – от представените документи не е станало ясно дали тя отговаря на изискването за висше образование в сферата на изкуствата.

Така единственият кандидат за дирекцията остава Елиянка Михайлова, която ще се яви на интервю в министерството на 8 март. Тя е и временно изпълняваща длъжността, докато не бъде избран титуляр за нея…

Госпожата е без конкуренция, но дали ще победи?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg