Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ти ще имаш света, остави Италия на мен

Баритонът Владимир Стоянов на варненска сцена като Ецио от „Атила“

Владимир Стоянов се превъплъщава в Ецио в „Атила“. - Ти ще имаш света, остави Италия на мен

Владимир Стоянов се превъплъщава в Ецио в „Атила“.

Баритонът Владимир Стоянов за първи път ще пее на сцената на Летния театър във Варна. Той се превъплъщава в Ецио в „Атила“, с премиера на 19 август. В ролята на хунския вожд е Карло Коломбара.

Историческият Атила е последният и най-могъщ владетел на хуните. При неговото управление (434-453) хуните са най-голямата заплаха за Източната и Западната Римска империя. Той нахлува два пъти на Балканите, като втория път обсажда Константинопол, пресича Германия и Галия до Орлеан, прогонва западния император Валентиниан ІІІ от собствената му столица Равена.

А Ецио е римският генерал, който му предлага споразумението:

„Ти ще имаш света, остави Италия на мен”.

Джузепе Верди пише „Атила“, една творба за границите, които човек сам трябва да си поставя, през 1844-45 г., като не толкова строго следва историческата хронология на събитията, колкото я използва за основа на разгръщане на характерите и музикалната енергия и мощ на операта.

Представлението на 19 август е дирижирано от италианеца Алдо Сизилло. Постановката е на Деян Миладинович (Сърбия). Като Одабела ще видим Линка Стоянова, Форесто е Бойко Цветанов, Улдино – Христо Ганевски, а Леоне – Людмил Петров. Участват оркестър, солисти, хор и балет на Варненската държавна опера.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90