Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тиха среднощна нега (видео)

„Хелп ми Джоунс“ пуснаха новото си парче само дни преди концерта в Маймунарника

Марий Росен, който спечели „Икар“ за режисура тази година, е вокалист на групата „Хелп ми Джоунс“. - Тиха среднощна нега (видео)

Марий Росен, който спечели „Икар“ за режисура тази година, е вокалист на групата „Хелп ми Джоунс“.

Днес е лятото на зимата, се пее в новата песен на българската ню-уейв група „Хелп ми Джоунс“. В парчето, наречено „Тиха среднощна нега“, звучи гласът на режисьора Марий Росен, подкрепен от Рони от „Насекомикс“ и „Сентиментъл Суингърс“, а музиката е на Константин Тимошенко.

Музиката на „Тиха среднощна нега“ е нежна, текстът – лиричен: двама стоят на брега, а между тях се простира океан… С тази мелодия парчето би могло да се казва спокойно и „Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени“ – по името на спектакъла, за който Марий Росен получи „Икар 2015“ за режисура.

Песента излиза дни преди летния концерт на „Хелп ми Джоунс“ в Маймунарника в София на 7 юли.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90