Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тихи утрини сред Моне и Ротко

Музеят за модерно изкуство в Ню Йорк предлага вдъхновяващо начало на деня за гостите си

„Водни линии“, Клод Моне. Снимка: Trish, Wikipedia Loves Art participant - Тихи утрини сред Моне и Ротко

„Водни линии“, Клод Моне. Снимка: Trish, Wikipedia Loves Art participant

Ню Йорк е известен като един от градовете с най-забързан ежедневен ритъм. Хората препускат по тротоарите, улиците вечно са блокирани в задръствания и често времето не достига дори за минутка отдих. Но сега от Музея за модерно изкуство (МоМА) в милионния град предлагат изкусителна възможност за нюйоркчани – „Тихи утрини“.

Преди отварянето на вратите за редовното работно време в 10,30, всяка сряда от 7,30 хората могат да започнат деня си сред някои от най-впечатляващите произведения на изкуството в света, далеч от обичайните за музея тълпи от посетители.

В специалните часове са отворени галериите на 4-ия и 5-ия етаж, а от МоМА съветват гостите да направят бавна разходка из тях, да прочистят ума си, да изключат телефоните си и да получат заслужено вдъхновение за деня и седмицата си.

„Наследете се на спокойствието в компанията на „Водните лилии“ на Клод Моне, открийте пространство на себеизразяване в минималистичните платна на Агнес Мартин или намерете величието в цветовете на Марк Ротко – това са само малка част от творбите, които ще изживеете по време на това интимно събитие“, пишат от музея.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Цените на „Тихите утрини“ са и значително по-ниски от редовните билети за посещение на експозициите в музея. Възрастните влизат за 12 долара, студентите за 8, а за деца е безплатно. За сравнение, целодневният пропуск след 10,30 е на стойност 25 долара.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах