Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тим Бъртън открива филмовия фестивал във Венеция

Забележителен актьорски състав на „Бийтълджус“ - с Майкъл Кийтън, Уилям Дефо, Уинона Райдър, Джена Ортега (видео)

Майкъл Кийтън като Бийтълджус. Снимка: Parisa Taghizadeh/© 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. - Тим Бъртън открива филмовия фестивал във Венеция

Майкъл Кийтън като Бийтълджус. Снимка: Parisa Taghizadeh/© 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.

„Бийтълджус 2“ на Тим Бъртън бе обявен като откриващия филм в програмата на филмовия фестивал във Венеция (28 август – 7 септември). Това ще бъде световна премиера за продължението на хитовия „Бийтълджус“ от 1988 г.

Голямо е въодушевлението за новия филм, дори и той да не влиза в конкурсната програма на фестивала – в състава му се завръщат Майкъл Кийтън и Уинона Райдър. Оригиналният филм е за американско семейство, което претърпява трагичен инцидент на път за ваканция. Когато се завръщат в дома си обаче, те установяват, че всъщност са се удавили в катастрофата и са се превърнали в призраци, а къщата им е била продадена на ново семейство. В опит да си върнат дома и да прогонят пришълците от Ню Йорк, те се обръщат за помощ към призрака на британския лорд Бийтълджус (Кийтън).

В новия филм съпругът Чарлс Дийц (изигран от Джефри Джоунс в оригиналния филм) само се споменава – Уинона Райдър се завръща в образа на неговата дъщеря Лидия Дийц, като вече е станала майка на тийнейджърката Астрид (Джена Ортега). Катрин О’Хара отново ще играе мащехата на Лидия и втора съпруга на Чарлс Делия Дийц. Моника Белучи ще бъде съпругата на Бийтълджус, Уилям Дефо – „полицай от отвъдното и бивш второразряден екшън актьор“, както е описана ролята му в пресматериали.

Премиерата на „Бийтълджус 2“ „бележи дългоочакваното завръщане на един от най-иконичните персонажи на Тим Бъртън, но и щастливо потвърждение за изключителния визионерски талант и майсторското изпълнение на един от най-изумителните кинотворци на съвремието ни“, казва фестивалният директор Алберто Барбера в изявление.

Осъществяването на втория „Бийтълджус“ преминава през доста перипетии, идеята датира още от края на 80-те, а сценарият претърпява няколко промени. У нас премиерата му на големите екрани е на 6 септември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90