Тишина на Бродуей до края на годината

Театралната улица на Ню Йорк ще отвори, когато салоните посрещат публика на пълен капацитет

Театроте на Бродуей затвориха на 12 март. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Тишина на Бродуей до края на годината

Театроте на Бродуей затвориха на 12 март. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бродуей, театралната улица на Ню Йорк, ще остане затворена до края на годината и не става ясно как или кога спектаклите, които се играха преди пандемията, ще се завърнат на сцена. Това е четвъртият път, в който срокът на театралната карантина в американския град се удължава. Театрите по Бродуей затихнаха още през март, вследствие на коронавирусната пандемия, и това е най-дългият период, в който остават затворени, отбелязва „Варайъти“.

Тази седмица бе съобщено, че сумите за всички билети може да бъдат получени обратно, но има възможност изтеклите дати бъдат презаверени за други заглавия по-нататък. Има опасения обаче, че някои от спектаклите в афиша повече няма да се завърнат в него.

Преживяването на Бродуей може да бъде дълбоко и лично, но също така е жизненоважно да бъде споделено – казва Томас Шумахер, председател на организацията „The Broadway League“, която представлява театрите на Бродуей. – Алхимията между хиляди непознати, които се свързват в една публика, за да вдъхновят всеки актьор на сцената и зад нея, ще бъде отново възможна, когато бродуейските театри може спокойно да запълнят залите си. Всеки член на нашето общество няма търпение да се завърне на работа, за да споделя с публиката истории чрез трансформиращата сила на споделеното преживяване на живо. Сигурността на нашия актьорски и технически екип, оркестър и публика са най-големият ни приоритет и очакваме с нетърпение да се завърнем на сцените си, когато вече е безопасно. Едно нещо е сигурно – когато се завърнем, ще бъдем по-силни и по-нужни от всякога.

Бродуей затвори официално на 12 март, когато в афишите имаше 31 мюзикъла и представления, а осем нови спектакъла се канеха да се качат на сцена и още осем се готвеха за дебют през пролетта. За три представления вече бе обявено, че няма да се завърнат на сцена, между тях са „Замръзналото кралство“ на „Дисни“ и „Кой се страхува от Вирджиния Улф“. Редица постановки отложиха премиерите си за 2021 г.

Фантастико

„The Broadway League“ продължава да работи с местната управа за най-безопасния начин за връщане към нормална дейност, но повечето от театрите на прочутата улица са малки и е нерентабилно да отварят с намален капацитет.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах