Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Титаник на надеждата

Снимка: Стопадър от Нова телевизия - Титаник на надеждата

Снимка: Стопадър от Нова телевизия

Има нещо много сюрреалистично в това как, докато прокуратурата засипва беглеца Божков с обвинения по всички алинеи от Наказателния кодекс, полицията прибира колите, картините и ритоните му, а депутатите гласуват забрана на частните лотарии, Нова телевизия продължава да излъчва непоколебимо Националната лотария. И Захари Бахаров все така ведро и с професионален оптимизъм уверява участници и публика в светлото и богато бъдеще, макар че и за него не е сигурно дали ще си получи хонорарите.

Това ми напомня за оркестъра на „Титаник“ – музикантите свирили валсове, докато водата не влязла в инструментите им. Разбира се, Бахаров не е Леонардо ди Каприо, а партньорката му в шоуто пък съвсем не е Кейт Уинслет, но потъването на Васил Божков наистина е титанично.

Междувременно разни хора продължават да търкат талончета…


Текстът е от профила на Емил Л. Георгиев във Фейсбук.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3