POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

То идва с червен балон и рекорд (видео)

27 години след първата екранизация по ужаса на Стивън Кинг може би ни очаква и наистина достоен филм

Филмът е по сценарий Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага, а от трейлъра засега изглежда, че те са следвали плътно „То“ на Кинг. - То идва с червен балон и рекорд (видео)

Филмът е по сценарий Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага, а от трейлъра засега изглежда, че те са следвали плътно „То“ на Кинг.

Официалният трейлър на „То“ по Стивън Кинг ни  показа две неща. Едното е, че почти със сигурност един от най-любимите романи на Краля на ужаса ще има достойна екранизация (защото тази от 1990-а не е, със средняшкото си актьорско представяне и престъпно евтините специални ефекти). Второто – интересът (заслужено) е огромен, видеото постави рекорд със 197 милиона гледания за първите 24 часа след публикуването си. Предишното върхово постижение бе за 139-те милиона на предстоящия „Бързи и яростни 8“.

Точно в 9 часа сутринта тихоокеанско време в сряда (у нас: 7 вечерта) бяха публикувани 30 локализирани версии на трейлъра на филма по книгата от 1986 г. Повече от 81 милиона от гледанията и близо 2 млн. споделяния има клипът само от американски потребители на Фейсбук.

Видеото бързо стана сред най-популярните в YouTube, а в Туитър още бушува същинска буря от тематични хаштагове като „То“, „То филмът“, „Пениуайз“ и „Емоджи с червен балон“.

Новият поглед към една от емблематичните сцени в ужасите.

Режисиран от Андрес Мушети, филмът следи историята на седем деца, тероризирани от зъл клоун, известен като Пениуайз, който се възплозва от страховете на жертвите си, като се превъплъщава в най-големите им ужаси.

В ролята на Пениуайз влиза Бил Скарсгард, а Фин Улфхард, когото познаваме от сериала „Странни неща“, е в ролята на Ричи. Сред актьорите са Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дилън Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс и др.

Филмът е по сценарий на Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага, а от трейлъра засега изглежда, че те са следвали плътно „То“ на Кинг – екранизацията от 1990 г. има дефекта, че често зрителят не успява да разбере логиката на определени сюжетни връзки или решения на герои, ако не познава добре книгата.

Премиерата на „То“ е на 8 септември тази година.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg