Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тодор Чобанов с орден от краля на Испания

Зам.-кметът на София удостоен със знака на Изабела Католичката

Тодор Чобанов получава ордена си от Н. Пр. Хосе Луис Тапиа, посланик на Испания у нас. - Тодор Чобанов с орден от краля на Испания

Тодор Чобанов получава ордена си от Н. Пр. Хосе Луис Тапиа, посланик на Испания у нас.

Заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов получи отличие, присъдено от испанския крал Фелипе VI. Заради приноса му в развитието на българо-испанските образователни и културни връзки, българинът бе удостоен с Кръст на ордена на Изабела Католичката.

Сред каузите, с които Чобанов се занимаваше в последните години, са съхраняването и развитието на института „Сервантес“, няколко изложби и особено тази на Пабло Пикасо от миналата година, както и откриването на испанското училище „Кралица София“ преди няколко месеца.

„С огромна благодарност за общите ни успехи към моя ръководител, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, всички колеги от СО и СОС и особено г-жа Малина Едрева, моето семейство, което ме подкрепя през всички тези години – написа Чобанов във Фейсбук. – С признателност към Посолството на Кралство Испания и особено на Н. Пр. Хосе Луис Тапиа. С убеждение, че Испания и България са държави с искрено и дълбоко приятелство и блестящо общо бъдеще в Европейския ни дом.“

orden

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg