Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тодор Стоянов, цигуларят от подлеза на Ректората (видео)

28-годишен, Тодор Стоянов е завършил семестриално Музикалната академия в София. Снимка: Стопкадър - Тодор Стоянов, цигуларят от подлеза на Ректората (видео)

28-годишен, Тодор Стоянов е завършил семестриално Музикалната академия в София. Снимка: Стопкадър

Цигуларят, чиято снимка от изпълнение в подлеза на Ректората заблуди мнозина в социалните мрежи, че това е Васко Василев, се нарича Тодор Стоянов. На кадъра, направен рано сутринта във вторник от Александрина Александрова-Петрова и публикуван във Фейсбук, музикантът действително напомня на знаменития цигулар, концерт-майстор на Кралската опера в Лондон. Но така е само на снимката, приликата му с Василев е във факта, че и двамата свирят на цигулка, а вероятно и в любовта им към музиката.

Би Ти Ви са имали по-добър шанс от „Площад Славейков“ с Тодор – успели са да се срещнат с него, ние попаднахме на друг музикант, с кларинет. Пред тях той разкрива, че се е случвало минувачи да намират известна прилика между него и Васко Василев.

Вижте още: ВАСКО ВАСИЛЕВ СВИРИ В ПОДЛЕЗА НА РЕКТОРАТА?

28-годишен, Тодор Стоянов е завършил семестриално Музикалната академия в София. Пред Би Ти Ви той разкрива, че с музика на улицата изкарва между 30 и 60 лв. на ден. Но очевидно работата на открито не му допада, защото е решил да пробва силите си на друго поприще – в готварството. В момента Тодор е на обучение за готвачи в столичен ресторант.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре