Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

ТОЙ и връзката му с културата

ТОЙ не крие отношението си към оперното изкуство – мутроподобни „съмишленици“ го пазят от народния гняв, заради който се крие под пластмасова маса, докато мутроподобните „съмишленици“ пикаят на Операта. Снимка: БГНЕС - ТОЙ и връзката му с културата

ТОЙ не крие отношението си към оперното изкуство – мутроподобни „съмишленици“ го пазят от народния гняв, заради който се крие под пластмасова маса, докато мутроподобните „съмишленици“ пикаят на Операта. Снимка: БГНЕС

ТОЙ е трайно свързан с културата.

ТОЙ редовно изпълнява сложен пърформанс, като влиза с пистолет в парламента, за да предаде на публиката чрез метафора своя първороден грях, че е бунтар срещу правилата.

ТОЙ нахлува с други негови съпартийци в Националната академия за театрално и филмово изкуство, като доказва на практика, че влизането в университет по някакви изкуства е значително по-лесно от излизането.

ТОЙ изпълнява своите пърформанси и в чужбина – замерва с тапи от шампанско сервитьори в Брюксел, като по този начин демонстрира чрез алюзия своята неприязън към европейските чиновници и бюрокрацията въобще.

ТОЙ обича и скулптурата – щипе по зърната статуя във Венеция, все едно са партийна субсидия.

ТОЙ нарича Бойко Борисов „ку*ва“, а Сергей Станишев – „гей“, докато изпълнява ъндърграунд хип-хоп фрийстайл на микрофон пред Министерски съвет и пред Народното събрание, и то в присъствието на отбрана и отгледана публика от неговата партия.

ТОЙ тормози малък семеен бизнес, но плаща разточителни сметки в заведения по света и у нас, като с този продължителен във времето и разточителен в пространството пърформанс се обявява против класовото разделение в обществото.

ТОЙ е ценител и меценат на руската култура и спорт – открива едната кампания директно в Москва, другата – с концерт на получилия забрана да влиза в ЕС певец Йосиф Кобзон, третата – с концерт на любимците на Путин, а четвъртата – с руския боксьор Валуев (или както там се казва).

ТОЙ има дете от бившата интимна приятелка на доведения си син от бившия си брак, което си е напълно нормално за световната артистична бохема, а и за една чалга певица у нас.

ТОЙ напада журналист пред парламента и го бута, докато му крещи „ИЗВИНИСЕБЕ“ до несвяст, като по този начин протестира срещу липсата на обективната журналистика, чийто маяк според самия него е самият той.

ТОЙ нарича днешните си коалиционни партньори „ку*ви на Бойко“… много пъти… пред камери, защото не е безразличен към киното и телевизията.

ТОЙ поради любовта към камерите има и собствена телевизия, която години наред беше дори ефирна. Там се разпространяват всякакви теории на конспирацията – от „световния юдейско-масонски заговор“ до кемтрейлс и антивакс, почти в стила на Дан Браун.

ТОЙ не скрива и отношението си към изобразителното изкуство – известно време из цялата страна има билбордове с неговия лик на кафяв фон извън предизборна кампания, които са маскирани като реклама на телевизията му.

ТОЙ танцува с полицай на летището във Варна в сложен танц, включващ юмруци, а преди това се държи непристойно с френски дипломат на борда на самолета, посочвайки с тази инсталация непримиримост към насилието на властта.

ТОЙ не крие отношението си към оперното изкуство – доказано плаща на мутроподобни „съмишленици“ да го пазят от народния гняв, заради който се крие под пластмасова маса, докато мутроподобните „съмишленици“ пикаят на Операта – не преносно, а съвсем буквално, разбира се – за да привлекат вниманието към проблемите на балетното изкуство в България.

ТОЙ е ПРОТИВ членството на България в Европейския съюз.

ТОЙ е ПРОТИВ членството на България в НАТО.

ТОЙ е ЗА членството на България в Евразийския съюз.

ТОЙ е лидер на българска националсоциалистическа партия, която, за наш ужас, носи опасността да получи според новото коалиционно споразумение Министерство на културата.

#КОЙ е #ТОЙ?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС