Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Толкова ли е важно да бъдем сериозни?

Юлиан Вергов под крака на Максим Ешкенази в навечерието на симфоничен концерт в Пловдив (видео)

Новото промо на концерта няма да се хареса на всички – то не е традиционна реклама на симфоничен концерт. - Толкова ли е важно да бъдем сериозни?

Новото промо на концерта няма да се хареса на всички – то не е традиционна реклама на симфоничен концерт.

Оркестрантите обикновено изпълняват под диригентска палка. Но Юлиан Вергов не е музикант, а актьор, и се оказва под диригентски… чепик. Причината за издевателство-то е видео скеч, посветен на предстоящия концерт на Софийската филхармония в Пловдив. Оркестърът, воден от Максим Ешкенази, излиза пред публиката с Георги Андреев и популярни певци за поредния „Фортисимо фест“ на Античния театър на 16 септември.

Софийските зрители вече видяха концерта – в неделя вечер пред Народния театър. В „Музика под звездите“ прозвучаха теми от класически български филми, редом до родни симфонични класики и фолклор.

Сега събитието, което с вход свободен, се пренася към тепетата на Пловдив. А Юлиан Вергов, един от водещите – под маратонката на диригента Ешкенази – изтерзано (като насред скандал със Стефания Колева в ситкома  „Тя и той“) разказва за предстоящия концерт.

„Е, толкова ли беше трудно да го кажеш“, пита накрая Ешкенази и покровителствено потупва Вергов по главата.

Новото промо на концерта няма да се хареса на консервативната публика – то не е традиционна реклама на симфоничен концерт, на екрана не се редуват красиви пейзажи, величествени диригентски махове с палката и бавни каданси на напрегнати цигуларски чела. Затова вероятно е публикувано в личния профил на Вергов във Фейсбук. Но защо да не се върти и по телевизията, толкова ли е важно да бъдем сериозни в класиката?!

Това не е клип Шекспир, а клип Галсеран. Почитателите на НОЩ-та ще го харесат.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg