Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Том Ханкс – Героят на Хъдсън във филм на Клинт Истууд

Филмът е вдъхновен от пилота Чесли Съленбергер, приземил Еърбъс А 320 в река след сблъсък с диви гъски

Кризата за качествени роли в Холивуд не касае носителя на 2 награди Оскар Том Ханкс. - Том Ханкс – Героят на Хъдсън във филм на Клинт Истууд

Кризата за качествени роли в Холивуд не касае носителя на 2 награди Оскар Том Ханкс.

Героят на Хъдсън – пилотът Чесли Съленбергер, който спаси живота на 155 човека през 2009 г. – ще бъде въплътен в киното. За ролята режисьорът Клинт Истууд е поканил Том Ханкс. Филмът ще се нарича „Съли“, пише „Фигаро“.

Mилотът Чесли Съленбергер

Пилотът Чесли Съленбергер

В образа на Ханкс ще видим историята на Съленбергер, обявен за Герой на Хъдсън за невероятното приземяване, което направи на Еърбъс А 320 в река Хъдсън след сблъсък с диви гъски във въздуха. Автобиографията на пилота Highest Duty: My Search for What Really Matters е написана в съавторство с Джефри Заслов.

Пилотът спаси всичките 155 души на борда.

Пилотът спаси всичките 155 души на борда.

За сценария режисьорът на „Американски снайперист” се е обърнал към Тод Комарницки, работил по „Перфектният чужденец”. Снимките са предвидени за края на тази година.

Том Ханкс има опит в немалко биографични филми, вдъхновени от реални личности – изиграл е образите на Джим Ловъл в „Аполо 13” и на Уолт Дисни в „Спасяването на мистър Банкс”.

Междувременно Ханкс ще участва и в бъдещия филм на Стивън Спилбърг „Мостът на шпионите” – исторически трилър за Студената война. Филмът, по сценарий на братя Коен, проследява събитията около инцидента с шпионския самолет U-2 през 1960 г. Актьорът ще влезе в образа на Джеймс Донован – адвокатът, ангажиран от ЦРУ за преговорите по размяната на пилота Гари Пауър, свален и пленен от СССР.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Утехата Вазов