Том Ханкс: Грижим се за себе си и за другите

Двамата със съпругата му сами са си наложили самоизолация, след като се заразиха с коронавирус

Том Ханкс и Рита Уилсън на церемонията по връчване на наградите „Оскар 2020“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Том Ханкс: Грижим се за себе си и за другите

Том Ханкс и Рита Уилсън на церемонията по връчване на наградите „Оскар 2020“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, които дадоха позитивен резултат за коронавирус, се самоизолираха в Астралия, където актьорът снима новия си филм. Семейството призова феновете си да спазват препоръките на експертите и да се грижат за себе си и за останалите. Актьорът благодари на австралийските здравни служби, „които се грижат толкова добре за нас“, и казва, че двамата с Рита сами решили да се изолират, за да не навредят и на други.

Сред нас има и хора, при които вирусът може да предизвика сериозни болести. Ние се справяме ден за ден – написа 63-годишният актьор в Инстаграм под селфи със съпругата си. – Има няколко неща, които всички ние да направим, за да се справим с това, като следваме съветите на експертите и се грижим за себе си и за другите, нали така?

Обръщението му към феновете продължава с препратка към филма с негово участие „Тяхната собствена лига“:

И запомнете, независимо от настоящите събития, в бейзбола няма сълзи“.

Америка за България

 

Ханкс е в Австралия, където работи по биографичен план за Елвис Пресли. На 12 март той написа, че се чувства „леко изморен, със студени ръце и болки в тялото“.

Рита я обливаха студени вълни, които идваха и си отиваха. Също и лека температура“, съобщи тогава той за симптомите на семейството.

И двамата са имали редица ангажименти, преди тестовете им за коронавирус да дадат положителен резултат  и да се самоизолират, вкючително бяха гости на токшоуто „Today Extra“.

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3