Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Създадоха саундтрак за изложба, дълъг 18 дни

Композиран е от Том Йорк от „Рейдиохед“

Стенли Донууд в галерията в Сидни, където представя ретроспектива на своето творчество. - Създадоха саундтрак за изложба, дълъг 18 дни

Стенли Донууд в галерията в Сидни, където представя ретроспектива на своето творчество.

Английският музикант Том Йорк – вокалист и текстописец на „Рейдиохед“, създаде за художника Стенли Донууд саундтрак, дълъг 432 часа. Композицията е предназначена за 18-дневна ретроспективна изложба, наречена The Panic Office, която бе открита преди дни в Сидни, Австралия. Донууд проектира дизайна на обложките към албумите на „Рейдиохед“ от 1994 г. насам.

Хора, които са чували саундтрака, го описват като „зловещ микс от ембиънт текстури и експериментални звуци“ и като напълно подходящ за звукова среда в изложбата, която представлява пространство, подобно на пещера, от чийто таван капе вода. На стените обаче са наредени графики, живопис и рисунки на Донууд.

Том Йорк няма планове да пуска в диск музиката от изложбата след приключването й.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90