Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тони Бенет и Лейди Гага пяха пред деца в класна стая

Тони Бенет и Лейди Гага по време на училищния си концерт. - Тони Бенет и Лейди Гага пяха пред деца в класна стая

Тони Бенет и Лейди Гага по време на училищния си концерт.

Тони Бенет и Лейди Гага развълнуваха повече от 700 деца в Училището за изкуства „Франк Синатра” в Ню Йорк, като се появиха на техен празник и дори им изнесоха мини концерт.

Школото е основано от легендарния Тони Бенет и се намира в родния му квартал Астория, близо до Куинс. По традиция изпълнителят всяка година присъства на дипломирането на възпитаниците на училището, но тази година не успял да вмести визитата в графика си.

За да се реваншира, той помолил Лейди Гага да го придружи, изнасяйки двойна лекция в концертната зала на училището. Двете звезди говорили за разнообразни музикални жанрове, в това число и джаз, композиране и отговаряли на многобройните въпроси на учениците.

Бенет изпълнил класиката “The Very Thought of You”, а Лейди Гага избрала “Every Time We Say Goodbye”. По едно време съвсем спонтанно започнали да си правят взаимно серенада, пеейки стандартната за такива случаи песен „I Can’t Give You Anything but Love“. Гага поканила Тони Бенет на танц.

„Когато чух за пръв път Гага да пее, моята реакция беше, че тя ще стане по-голяма и известна от Елвис, – казва Бенет. – Тя е толкова умна и интелигентна и носи звездното в себе си.”

Гага и Бенет за пръв път се срещат на гала концерт през 2011-а, организиран от фондация „Робин Худ”. Двамата записват дуетното парче “The Lady Is a Tramp” за албума на Бенет Duets II. В момента двамата работят по записа на нови парчета за новия джаз диск на изпълнителя, който се очаква да излезе до края на годината.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg