Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Топ 100 на БГ киното: Два дни до края на гласуването

№ 1 ще бъде обявен през месец юни

Водещите с лачените обувки - Стефан Щерев и Параскева Джукелова. - Топ 100 на БГ киното: Два дни до края на гласуването

Водещите с лачените обувки - Стефан Щерев и Параскева Джукелова.

Само два дни още можем да гласуваме за класацията Сто любими български филма, съобщават от БНТ. На 18 март в 23:59 ч. анкетата ще бъде затворена, след което ще бъдат обработени резултатите от нея. Но чак през месец юни ще съобщят кой е филмът, заел позиция № 1.

В събота и неделя в предаването „Лачените обувки на българското кино“ водещите Параскева Джукелова и Стефан Щерев ще разкрият как зрителите са подредили своите сто любими филма. Ще ги съобщят отзад напред – от 100 до 11. Първите десет ще бъдат обявени по азбучен ред.

В студиото на „Лачените обувки на българското кино“ ще гостуват прочути лица от екрана, които ще коментират резултатите. Част от шоуто ще бъде групата „Обичайните заподозрени“, хитове от любими български филми ще изпълнят Рут Колева, Мая Новоселска и трите дами от Sentimental Swingers.

От 29 март в продължение на 10 поредни неделни вечери БНТ ще излъчи отново десетте филми, които влизат в челната десетка. Всеки от тях ще бъде показан заедно с 15-минутен „филм за филма“.

Ето тук може да дадете своя глас за любимия ви български филм: bnt.bg

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС