Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Топ 50 на най-гледаното през март. Вариант № 2

От Нова телевизия се похвалиха с разгром на Би Ти Ви..., скоро след като това се случи срещу тях

Според Нова телевизия „Като две капки вода“, водено от Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, е телевизионният лидер за месец март. - Топ 50 на най-гледаното през март. Вариант № 2

Според Нова телевизия „Като две капки вода“, водено от Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, е телевизионният лидер за месец март.

Съвсем различен поглед върху интересите на телевизионната публика показват от пийпълметричната компания „Нилсен“. В статистика, цитирана от Нова телевизия, именно този канал доминира класацията за най-гледаните предавания през март – за разлика на данните от GARB, изнесени от Би Ти Ви, показващи точно обратното.

Според „Нилсен“, 34 от 50-те най-гледани програми през миналия месец са били на Нова телевизия – включително и водачът в списъка, форматът „Като две капки вода“. Конкурентното „България търси талант“ на Би Ти Ви заема втора позиция, а след това чак до 13-ото място предаванията са на Нова – сред тях пет игрални филма, българският сериал „Откраднат живот“ и още няколко риалити формата.

Солидното разминаване навярно се дължи на сегмента на аудиторията. От GARB не отбелязваха определена възрастова категория за замерванията си, а цитираните от „Нилсен“ данни са за възрастта 18 – 49 години, т.е. в тях не попадат зрителите на 50 и повече години. Така и например сериалът „Столичани в повече“, в десетката според Би Ти Ви, по спуснатата от Нова информация изпада от Топ 20.

За разлика от трите програми на Българската национална телевизия в статистиката на GARB пък, тук има само една – и това е привлекателният и за по-младите сериал „Под прикритие“ (32 място). Традиционно предпочитаният от по-възрастната публика индийски сериал „Малката булка“ не попада в новите данни – а турският „Част от мен“, втори според GARB, сега е на 16-а позиция.

Каква ли би била статистиката, ако я поръчваше БНТ? А ако бе заръчана от телевизия „Алфа“?

Вижте пълния списък с най-гледаните програми в сегмента 18 – 49 години, според „Нилсен“ (за по-голям размер, кликнете върху изображението):

programi

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС