Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бик уби прочут матадор в предаване на живо

Коридата взе първата човешка жертва в Испания през XXI век

Тореадорът Виктор Барио по време на последната си корида. - Бик уби прочут матадор в предаване на живо

Тореадорът Виктор Барио по време на последната си корида.

Прочут матадор е бил убит по време ва борба с бикове в Испания. Това е първият трагичен инцидент в страната за XXI век. Борбата е била в рамките на фестивала „Ферия дел Анхел“ в Теруел и е била показвана на живо по телевизията, съобщава „Ел Мундо“.

Професионалният 29-годишен бикоборец Виктор Барио е бил промушен от рога на бика, който след това продължил да го мушка и влачи по земята. Помощниците на тореадора веднага притичали на помощ, но Барио вече бил получил тежки наранявания по-късно починал в болницата.

Фестивалът е бил прекратен след инцидента. Бикът на име Манос тежи 529 килограма. Телевизионни кадри от коридата показват Манос с няколко копия, висящи от гърба му.

Повечето медии и много обществени фигури в Испания изразяват почит към загиналия Барио, но се чуват и други мнения, критични към матадора и неговия занаят.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах