Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тоширо Мифуне отказал ролята на Оби-Уан Кеноби

След като отхвърлил това, Джордж Лукас му предложил да изиграе и Дарт Вейдър – отново неуспешно

Тоширо Мифуне е бил притеснен как ще изглежда филмът и че той би подценил образа на самурая. - Тоширо Мифуне отказал ролята на Оби-Уан Кеноби

Тоширо Мифуне е бил притеснен как ще изглежда филмът и че той би подценил образа на самурая.

Тоширо Мифуне е отказал да изиграе ключова роля в „Междузвездни войни“, казва дъщерята на покойния актьор Мика Мифуне, цитирана от „Гардиън“. Звездата от „Рашомон“ и „Седемте самураи“ е бил желан от Джордж Лукас за участие във филма от 1977 г., но двамата така и не се разбрали.

„Чувала съм от баща си, че му е била предложена ролята на Оби-Уан Кеноби, но той е бил притеснен как ще изглежда филмът и че той би подценил образа на самурая, върху който Лукас е базирал много от персонажа и бойния му стил“, казва Мика.

Сюжетът на „Междузвездни войни“ бегло се основава на „Скритата крепост“ от 1958 г., филм в който Мифуне играе и който е режисиран от Акира Куросава.

„По това време научно-фантастичните филми изглеждаха евтини, тъй като ефектите им не бяха никак напреднали. А баща ми носеше много самурайска гордост – спомня си Мика. – След отказа му имаше преговори да поеме ролята на Дарт Вейдър – където лицето му щеше да е покрито. Накрая обаче отхвърли и това.“

И други прочути актьори са известни с отказани роли в „Междузвездни войни“. Сред тях са Ал Пачино, Джак Никълсън, Бърт Рейнолдс, Роберт Де Ниро и Джеймс Каан.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС