Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трафикът на хора – на кино от първо лице

„С лице надолу“ на режисьора Камен Калев има премиера на 13 октомври

Камен Калев заснема филма си по действителен случай, на който се натъква през 2012 г.  - Трафикът на хора – на кино от първо лице

Камен Калев заснема филма си по действителен случай, на който се натъква през 2012 г.

Трафика на хора разглежда в третия си филм режисьорът Камен Калев. „С лице надолу“ е с участието на френския актьор Мелвил Пупо, има премиера на 13 октомври, а три дни по-късно тръгва и по кината в София и страната.

Камен Калев заснема филма си, копродукция на България, Франция и Белгия, по действителен случай, на който се натъква през 2012 г. След множество интервюта с прототипа от истинската история и сериозни проучвания по темата въобще, сценарият е написан, а снимката започват през 2014 г. Главната роля е за номинирания за „Сезар“ през 2003 г. Мелвил Пупо, играл във филми на Ксавие Долан, Франсоа Озон и Раул Руис.

Останалите актьори в „С лице надолу“ са, както обича Калев да прави в проектите си, хора без опит или с малък в киното до момента. Режисьорът ги подбира след многобройни кастинги по автентични локации от периода 2012 – 2014 г. Така се среща и с изпълнителката впоследствие на главната женска роля – 16-годишната Сехер Небиева, избрана измежду 1200 кандидатки.

Мелвил Пупо, номиниран за „Сезар“ през 2003 г., играе французин, бягащ заедно с българска проститутка.

Мелвил Пупо, номиниран за „Сезар“ през 2003 г., играе французин, бягащ заедно с българска проститутка.

„С лице надолу“ е трилър драма, която засяга наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролата на Сами – французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора. Постепенно се сближава с Елка (Сехер Небиева), проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

https://youtu.be/BkX1OlDOa18

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg