Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тръгва вторият сезон на „Гениалната приятелка“

„Новото фамилно име“ е адаптация по втората книга от тетралогията на Елена Феранте

Лила и Елена в кадър от „Новото фамилно име“. Снимка: НВО - Тръгва вторият сезон на „Гениалната приятелка“

Лила и Елена в кадър от „Новото фамилно име“. Снимка: НВО

„Новото фамилно име“, втори сезон на сериала „Гениалната приятелка“, тръгва на 11 февруари в платформата на НВО, повече от месец преди официалната му премиера по телевизията на 16 март. Епизодите са адаптация на втората книга от „Неаполитанската поредица“ на италианската писателка с псевдоним Елена Феранте.

Първите осем епизода проследиха сложното приятелство между две момичета, Елена и Лила. Двете са допълващи се противоположности, всяка е неделима част от живота на другата. Историята им се простира в повече от 60 години в поредицата на Феранте. И четирите книги са издадени на български език от „Колибри“.

Вторият сезон започва от сватбата на Лила някъде около 70-те години на миналия век. Сюжетът ще следва навлизането на Лила в семейния бизнес с обувки, който се разраства благодарение на парите на съпруга ѝ Стефано Карачи. Ще ни разкрие и неговото истинско лице, което се проявява само зад стените на новия дом на младото семейство. Междувременно Елена продължава с учението и изследва нови части от света зад малкия им работнически квартал в Неапол, мести се да учи в Пиза, среща се с първите любовни трепети.

В ролите на Лила и Елена се завръщат Маргерита Мадзуко и Гая Джираче. Първият сезон се радва на широко одобрение от зрителите, които му дават 8,5 от 10 в IMDb.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg