Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тракийските царе отиват и в Британския музей?

Има покана за съкровищата от Кремълския музей, от Мароко, от Турция

 Всеки посетител в изложбата ни в Лувъра може да погледне в очите царя на одрисите Севт Трети.  - Тракийските царе отиват и в Британския музей?

Всеки посетител в изложбата ни в Лувъра може да погледне в очите царя на одрисите Севт Трети.

Българската държава е получила покана да представи експозицията „Епопея на тракийските царе“ и в Британския музей, стана ясно от изказване на културния министър Вежди Рашидов пред Нова телевизия. Той получи от „Господари на ефира“ Златен скункс за изказването си по адрес на тенора Георги Петров, че ще му даде 50 лева да се успокои без да пее, но също и Бяла лястовица за организацията на изложбата в Лувъра.

„Наистина много се израдвах, че ще влезем на най-добрите места, винаги съм смятал, че трябва светът да ни вижда и имаме самочувствие. Разбира се, заваляха и предложения. Имаме от Кремълския музей, дойде г-жа Гагарина, директорът му, да разгледа. Имаме покана от Мароко, от Турция да участва изложбата ни, от Хърватска имаме, както и от Бритиш (Британския, б.р.) музей“, заяви Рашидов, след като получи Бялата лястовица.

Културният министър получи същевременно и Златен скункс заради репликата си към Петров. „Министърът също е човек, понякога има напрежение, може да си изпусне нервите, важното е да има достойнството да се извини“, каза той, получавайки статуетката.

„Човек може и да бърка, може да прави и добри неща, случва се“, обобщи той за двете „признания“, които се връчват за пръв път едновременно на един и същи човек.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС