Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тръмп: Клинтън ще опорочи дебата с факти

Хилъри ще се опита да ме подхлъзне, казал кандидат-президентът. Поне според сатирика Анди Боровиц от „Ню Йоркър“

„Готов съм да дебатирам, но само ако с мен се отнасят справедливо, а фактите никога не са справедливи“, категоричен бил Тръмп. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Тръмп: Клинтън ще опорочи дебата с факти

„Готов съм да дебатирам, но само ако с мен се отнасят справедливо, а фактите никога не са справедливи“, категоричен бил Тръмп. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В реч пред привърженици в петък Доналд Тръмп предупредил, че Хилъри Клинтън крои да „опорочи дебата с помощта на факти“ в първия телевизионен сблъсък лице в лице между двамата кандидат-президенти в понеделник, пише Анди Боровиц в хумористичната си колонка в „Ню Йоркър“. 

„Вие само гледайте, приятели – казал Тръмп пред свои поддръжници  в Толедо, Охайо. – Измамницата Хилъри ще се опита да ме подхлъзне с малко факти – ето как смята да ме изиграе. Това е позор.“

Милиардерът подчертал твърдо, че за разлика от бившия държавен секретар, той се подготвя за участие в чист дебат „без никакви факти или нещо подобно“.

Давам думата си, че няма да чуете от мен нито един факт в този дебат – зарекъл се той с вдигната дясна ръка. – Призовавам измамницата Хилъри да се закълне в същото.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Тръмп също така предупредил Си Ен Ен, които са домакини на разговора, че ако не забранят използването на факти в дебатите, е възможно той да откаже участието си в понеделник, продължава сатирата си Боровиц.

Готов съм да дебатирам, но само ако с мен се отнасят справедливо, а фактите никога не са справедливи“, категоричен бил Тръмп.

Говорител на Си Ен Ен уверил Тръмп, че мрежата ще направи всичко, което е по силите ѝ, за да запази дебата „толкова незамърсен с факти, колкото е възможно“.

Ние в Си Ен Ен имаме твърдо установена практика – казал говорителят. – Ако кандидатите залитнат към факти, данни или каквото и да е друга, подлежаща на проверка информация, сме инструктирали модераторите да им спират звука“.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах