Тръмп за Де Ниро: Индивид с много нисък IQ

Американският президент отговори в Туитър на нападките на Робърт де Ниро от вечерта на наградите „Тони“

Робърт де Ниро многократно се е изказвал публично по адрес на президента Доналд Тръмп, наричайки го „национална катастрофа“ и „идиот“. Снимка: Стопкадър - Тръмп за Де Ниро: Индивид с много нисък IQ

Робърт де Ниро многократно се е изказвал публично по адрес на президента Доналд Тръмп, наричайки го „национална катастрофа“ и „идиот“. Снимка: Стопкадър

Американският президент Доналд Търмп не остави без отговор репликата на Робърт де Ниро по негов адрес. Актьорът заяви „Майната ти“ и го повтори, което беше посрещнато с шумно одобрение от публиката на наградите „Тони“.

Отговорът на Тръмп бе, разбира се, в Туитър, където президентът нарича актьора „индивид с много нисък IQ“ и обяснява държанието му с многото удари, които е поел по време на заснемането на филмите си.

„Робърт де Ниро, индивид с много нисък IQ, е получил толкова много удари по главата от истински боксьори във филмите си. Гледах го миналата вечер и наистина вярвам, че може да е опиянен от ударите. Предполагам, той не осъзнава, че икономиката ни е в най-доброто си състояние, а нивото на заетост е най-високо откогато и да било, много компании се връщат обратно в страната ни. Събуди се, Punchy! (от англ. дума за удрям punch)“, пише в два туита Тръмп.

Отличеният с „Оскар“ актьор наистина е участвал в редица филми за боксьори, сред които и „Разяреният бик“ от 1980 година.
Коментарите му от вечерта на наградите „Тони“, включващи f-думата, предизвикаха хиляди реакции, повечето в подкрепа на изказването на актьора. Де Ниро многократно е критикувал публично президента, наричайки го „национална катастрофа“ и „идиот“.

Това не е първият път, в който президентът на САЩ отговоря в социалните мрежи на нападки от известни личности. Миналата година Мерил Стрийп го разкритикува по време на „Златните глобуси“ и го обвини, че действията му легализират тормоза. Тогава държавният глава я определи като „една от най-надценените актриси“ в Холивуд.

„Тя е лакей на Хилари, която здравата загуби“, добави Тръмп по адрес на трикратната носителка на „Оскар“.

Bookshop 300×250 3
Bookshop 728×90