POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Травиата“ със Соня Йончева с повече зрители от La La Land през уикенда (видео)

У нас може да гледате прожекции на операта на 15 и 22 март

Соня Йончева като куртизанката Виолета Валери в „Травиата“ на Метрополитън опера. - „Травиата“ със Соня Йончева с повече зрители от La La Land през уикенда (видео)

Соня Йончева като куртизанката Виолета Валери в „Травиата“ на Метрополитън опера.

Излъчването на „Травиата“ от Метрополитън опера събра солиден боксофис в събота, 10 март, съобщава сайтът operawire.com. Представлението се нареди на зашеметяващото девето място във филмовия боксофиса през уикенда, с приходи от $1,8 милиона само за един ден – същата сума, която състезавалият се за най-добър филм La La Land събра за три дни.

Поредицата „Метрополитън: На живо от Ню Йорк“ започна през оперния сезон 2006-07 с „Вълшебната флейта“ на Моцарт на 30 декември 2006-а. Според „Холивуд рипортър“, приходите на компанията от поредицата са скочили от $5 милиона в дебютната година до над $60 млн. през 2013-14-а.

В кината по света в рамките на „Метрополитън: На живо от Ню Йорк“ досега са показвани „Тристан и Изолда“ на Вагнер, „Дон Жуан“ на Моцарт, „Любов отдалече” на Кайа Саариахо, „Набуко“ на Верди. През петия сезон бяха показани „Ромео и Жулиета“ на Гуно с „Русалка“ на Дворжак преди вердиевата „Травиата“. Следват „Идоменей“ на Моцарт – на 25 март и „Евгени Онегин“ от Чайковски на 22 април. Краят на сезона идва с „Кавалерът на розата“ от Рихард Щраус на 13 май.

„Травиата“ е седмата опера, показвана в кината по цял свят. У нас тя вече бе излъчена веднъж на 11 март, предстоят още две прожекции в „Синема сити“ (Мол София) на 15 март от 19 ч. и на 22 март от 19 ч.

В представлението участват Майкъл Фабиано (Алфред Жермон), Томас Хемпсън (Жорж Жермон), а Соня Йончева представя за първи път своята интерпретация на обречената куртизанка Виолета Валери пред зрителите на „Метрополитън: На живо от Ню Йорк“.

https://youtu.be/S3r3qtGr1wI

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС