Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Трейлърът на „Силата се пробужда“ – гледан 128 млн. пъти за 24 часа

Никога преди видео за предстоящ филм не се е радвало на подобен интерес

Разбитият шлем на Дарт Вейдър е основна част от трейлъра на новия „Междузвездни войни“. - Трейлърът на „Силата се пробужда“ – гледан 128 млн. пъти за 24 часа

Разбитият шлем на Дарт Вейдър е основна част от трейлъра на новия „Междузвездни войни“.

Официално е – Силата определено е силна дори с новите епизоди на „Междузвездни войни“. Финалният трейлър на предстоящия филм на Джей Джей Ейбрамс е бил гледан повече от 112 милиона пъти само в първите си 24 часа, по данни на „Лукасфилм“. Като се добавят и 16-те милиона зрители на мача по американски футбол, на почивката на който видеото бе излъчено в понеделник вечер – общият брой става 128 милиона гледания само за денонощие.

За сравнение, най-популярният досегашен трейлър на филм бе този на „Петдесет нюанса сиво“, отворен 93 милиона пъти… но в продължение на цяла година, разказва „Гардиън“.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ чупи рекорди още с промо видеата си – по това време миналата година първият тийзър на филма бе изгледан 55 милиона пъти за 24 часа. Вторият трейлър, пуснат през април, за същия период бе видян 88 милиона пъти.

Какво тогава да очакваме от заглавието, когато най-сетне се появи и по кината?

Америка за България

Със сигурност огромен наплив. След като предварителната продажба на билети започна в началото на седмицата, почти всички първи прожекции в САЩ и Великобритания са вече разпродадени напълно, няколко онлайн разпространители се оплакаха от претоварване на сървърите си. Продажбата тече активно и в България – макар пропуски все още да има достатъчно, два месеца по-рано е безпрецедентно подраняване за родните мащаби.

Очакванията са „Междузвездни войни“ с лекота да разбие световния рекорд за най-печеливш дебютен уикенд. В момента той се държи от „Джурасик свят“, който през юни натрупа 524,4 милиона долара на старта си.

„Силата се пробужда“ тръгва на 16 декември във Франция, на 17-и във Великобритания, а на 18-и – и в останалата част на света, включително в България.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3