Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Треска за злато с Матю Макконъхи

Актьорът - пълен и плешив в новия си филм

Пълна промяна за Матю Макконъхи. - Треска за злато с Матю Макконъхи

Пълна промяна за Матю Макконъхи.

Някои от най-впечатляващите киноефекти не стават с шега и измама, промените в теглото или извънмерната мускулатура за определена роля не могат да се коригират или надградят с дигитален ретуш. Доказателство за това са транформациите на Матю Макконъхи в „Истински детективи” и най-вече в „Клубът на купувачите от Далас”, където ролята му на болен от СПИН го накара да отслабне драстично.

Сега актьорът направи обратното. Първите кадри от „Злато” го показват в неузнаваема външност – с наднормено тегло и плешиво тебе. Друг човек!

Филмът е по действителен случай и разказва за аферата на минната корпорация Bre-X Minerals, които обявиха през 1995 г., че са открили залежи на злато в закупено от тях находище в близост до Борнео, Индонезия. Тази новина качи шеметно цените на акциите им, стотици милиони долари постъпиха в сметките им под формата на инвестиции. Две години по-късно стана ясно, че пробите, по които се изчислява количеството злато в находището, са били фалшиви.

Макконъхи влиза в образа на бизнесмена Кени Уелс. Двамата с геолога Майкъл Акоста (Едгар Рамирес) обединяват сили в търсене на злато в индонезийската джунгла. В останалите роли ще видим Брайс Далас Хауърд, Кори Стол, Тоби Кебъл и Брус Грийнууд. Режисьор е Стивън Гайгън („Сириана“).

Премиерата на „Злато“ е през есента на 2016 г.

matthew-mcconaughey

Матю Макконъхи на снимачната площадка

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg