Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трета жена с обвинения срещу Роман Полански

Предполагаемото сексуално нападение е станало през 1973 г.

Робин вече не може да заведе срещу Полански криминално дело, тъй като давността е изтекла. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Трета жена с обвинения срещу Роман Полански

Робин вече не може да заведе срещу Полански криминално дело, тъй като давността е изтекла. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трета жена заяви, че е била сексуално насилвана през 70-те години от Роман Полански. Тя, назована само като Робин, заяви на пресконференция, че предполагаемата атака е станала през 1973 г., когато е била 16, предава Би Би Си.

Полански избяга от САЩ през 1978-а, след като призна, че е насилил 13-годишно момиче. През юни т.г. Саманта Геймър поиска от съда в Лос Анджелис да приключи делото срещу режисьора. Тя заяви, че му е простила и че искането ѝ е заради нея самата и близките ѝ.

Робин вече не може да заведе срещу Полански криминално дело, тъй като давността е изтекла. Въпреки това тя би могла да свидетелства срещу него в случая на Геймър.

Пред журналистите, където се яви с адвокат Глория Олред, тя заяви, че е „разярена“ как делото срещу режисьора може да бъде прекратено. Според нея той все пак трябва да бъде подведен под отговорност заради нападението над Саманта Геймър.

„Денят след като това се случи, казах на мой приятел, че г-н Полански ми го е причинил – обясни Робин. – Причината, с това изключение, да го пазя в тайна е, че не исках баща ми да направи нещо, заради което щеше да лежи в затвора до края на живота си.“

Адвокатите на Роман Полански все още не са коментирали последните обвинения.

Режисьорът призна, че е правил незаконен секс с малолетна през 1977 г. и 42 дни бе в затвора, но след това избяга от Щатите заради притеснението, че няма да успее да сключи споразумение със съда и да избегне ефективна присъда. Оттогава до днес носителят на „Оскар“, който е гражданин на Полша и Франция, е беглец.

През 2010 г. британската актриса Шарлот Люис го обвини в сексуално насилие от 1983 г., в Париж, когато е била на 16. Тя също бе представлявана от Глория Олред.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90