СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Трети март между национализма и патриотизма, Фредерик Шаслен в зала „България“

Най-интересните събития в столичния културен афиш от 1 до 7 март 2021 г.

Каквото направи дядо...

Каквото направи дядо...

Театър 199

01.03.2021

19:30

Едно от най-дълго играните представления в българския театрален афиш е по приказката „Каквото направи дядо, все е хубаво“ на Ханс Кристиан Андерсен. Адаптацията и режисурата са на актрисата Нина Димитрова. Участват Димитрова и Димитр Несторов.

Да живее България

Да живее България

Дом на киното

03.03.2021

13:30

Документалният филм на Адела Пеева е представен за първи път в края на 2017 г., но тематиката му продължава да бъде актуална и до днес. Режисьорката изследва патриотизма и национализма, тънката разлика между двете и мотивите на редица младежи да станат част от фанатични групи.
Той е дяволът!

Той е дяволът!

Младежки театър „Николай Бинев“

05.03.2021

19:00

Пиесата на френския актьор и драматург Себастиан Тиери поставя редица въпроси: кой е дяволът, съществува ли такъв изобщо, истински ли е светът, в който живеем… Режисьор на спектакъла е проф. Здравко Митков. Участват Михаил Билалов, Рашко Младенов, Мая Бабурска и Веселина Конакчийска. 
Лебедово езеро

Лебедово езеро

Софийска опера и балет

06.03.2021

19:00

Балетът по музика на Чайковски е с обичаната от публиката хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, постановка Олег Дановски. На 6 март за първи път в ролята на Одета ще излезе балерината Венера Христова. 

И все пак светът е красив

И все пак светът е красив

Музикален театър

07.03.2021

17:00

Концерт-спектакъл, посветен на Деня на жената, в който ще прозвучат хитове на Едит Пиаф, Лара Фабиан, Марая Кери, Уитни Хюстън, Нат Кинг Коул, изпълнени от солистките на Музикалния театър. В програмата са и популярни песни от обичани мюзикъли, оперни арии, откъси от творби на български композитори и фолклор.

Фредерик Шаслен и Софийската филхармония

Фредерик Шаслен и Софийската филхармония

Зала „България“

07.03.2021

19:00

Познат като диригент, пианист и композитор, у нас Фредерик Шаслен ще дирижира Софийската филхармония. Солисти ще бъдат Йорген ван Райен, първи тромбонист на „Концертгебау“, и сопраното Мария Радоева, ученичка на Райна Кабаиванска. В програмата са „Тема и вариации за тромбон и оркестър върху симфония № 3 от Густав Малер“ от Шаслен, „Пражка“ симфония от Моцарт и „Четири последни песни за сопран и оркестър“ от Рихард Щраус. 

Bookshop 728×90