Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Трети март в Европарламента с „Духът на поета“

Спектакълът се играе в Брюксел по инициатива на най-младия евродепутат от ГЕРБ

Eдин сън на Стефан Стамболов (Христо Мутафчиев), в който се явяват Захарий Стоянов (Валентин Танев) и телохранителят Гунчо (Павлин Петрунов). - Трети март в Европарламента с „Духът на поета“

Eдин сън на Стефан Стамболов (Христо Мутафчиев), в който се явяват Захарий Стоянов (Валентин Танев) и телохранителят Гунчо (Павлин Петрунов).

Освобождението на България ще бъде отбелязано в Европейския парламент с представлението „Духът на поета“ по пиесата на Стефан Цанев. Спектакълът на Народния театър ще се играе на 3 март в Брюксел по инициатива на на най-младия евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, съобщава Агенция „Фокус“.

Чиновниците в Европарламента и местната българска общност ще видят образите на Стефан Стамболов и Захарий Стоянов, въплътени от Христо Мутафчиев и Валентин Танев. Захарий Стоянов се явява насън на Стамболов и настоява да решат какво да правят с внезапно появилия се „поет от корицата на Читанката“. Между тях е и Павлин Петрунов, преданият Гунчо, телохранител на Стамболов.

„Духът на поета“ демитологизира Стефан Стамболов. Показва не само силата му, но и слабостите, както и трагическите грешки в историята, обречена да се повтаря.

Постановката е на Маргарита Младенова.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90