Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три арфи разказват в „Перото“

Арфистките Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова за пръв път ще се появят като трио пред публика. - Три арфи разказват в „Перото“

Арфистките Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова за пръв път ще се появят като трио пред публика.

Гласовете на три арфи ще разкажат заедно истории, композирани от Турние, Вердал, Абенис… сред книги. Концертът на Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова ще бъде на 22 януари в Литературен клуб „Перото“.

И трите арфистки са възпитанички на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, а Андонян е и преподавателка там. През годините се е случвало музикантките да свирят заедно в концерти на Софийската филхармония и са част от българския Арфов квартет с ръководител Сузана Клинчарова. Често концертират самостоятелно в чужбина. Но за пръв път ще свирят като трио пред публика.

В програмата са включени произведенията „На разсъмване“ на Марсел Турние, две пиеси за арфа на Габриел Вердал, „Пиниите от Шарлен“ на Анриет Рение, „Песен в нощта“ на Карлос Салседо, „Гранада“ на Исак Албенис, „Хота“ на Енрике Гранадос…

Билетите са на цена 15 лв. и могат да бъдат закупени на място, час преди събитието.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg