Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джаз безплатно на Деветашкото плато

Тридневен фестивал в края на юни в село на 190 километра от София

В селото с постоянно население от 73 души всяка година се развива културна програма. Снимка: Сдружение „Деветашко плато“ - Джаз безплатно на Деветашкото плато

В селото с постоянно население от 73 души всяка година се развива културна програма. Снимка: Сдружение „Деветашко плато“

Деветашкото плато ще посрещне тридневен джаз фестивал между 28 и 30 юни. Събитието „Jazz под звездите на Деветашкото плато“ ще се установи в село Кърпачево за концерти, работилници по джаз импровизация и привлекателно събитие за малките почитатели на тази музика. Всички събития са с вход свободен.

Кърпачево, Ловечко, има 73 души постоянно население, но за десета година ще посрещне фестивала. Програмата  започва в петъчната вечер с откриващ концерт на акустичното трио „ДжаЗта ПраЗта“. Следва джемсешън.

На следващата вечер, 29 юни, действието започва в емблематичната Стара Мелница, където пианистът и композитор Константин Костов ще води уъркшоп по джаз импровизация. След това проф. Владимир Радулов ще проведе джаз лектория.

Вечерта публиката ще се пренесе на поляната край пещерата Гарваница (с. Горско Сливово), където ще се състои основният концерт. В него участие ще вземат Карме Канела – вокал (Испания), Жуан Мунне – пиано (Испания), Арнау Гарофе – саксофон (Испания), Стийв Хамилтън – пиано (Шотландия) и български музиканти като Венцислав Благоев, Константин Костов, Димитър Карамфилов, Атанас Попов. След края на концерта отново следва джемсешън.

Събитията в програмата рекламират околните забележителности, сред които пещерата Гарваница. Снимка: Сдружение „Деветашко плато“

Финалът е в неделя, 30 юни, с проекта „Джаз за деца“. Инициативата е носител на „Кристална лира“ за принос към българската култура.

Организатор на „Jazz под звездите на Деветашкото плато“ е Сдружение „Деветашко плато“. Музикален директор е тромпетистът Венцислав Благоев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90