POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три месеца в Южния парк с Летния фестивал на София

„София Съмър фест“ започва през юни с кино, театър и концерти

Атмосферата на „София Съмър фест“ през лятото на 2022 г. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Три месеца в Южния парк с Летния фестивал на София

Атмосферата на „София Съмър фест“ през лятото на 2022 г. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Три месеца с кинопрожекции, ателиета по изкуства, театрални представления, концерти предстоят в четвъртото издание на „София Съмър фест“. Летният фестивал на града се завръща на 30 юни на обичайното място в Южен парк II, зад музей „Земята и хората“.

Останалите в столицата през лятото могат да си прекарват вечерите между 30 юни и 30 септември под надслов „Ако животът бе коктейл“. Първият ден е с вход свободен, тогава посетителите може да избират между изложби, инсталации и арт кътове. Концерт и DJ селекция предстоят на 1 юли. Входът на 2 юли отново е свободен, темата на събитията в програмата е „Пътешествия“.

Междувременни в тези първи три дни на фестивала ще тече събитието „Sofia Finest“, намигване към мотото на тазгодишния фестивал. Вниманието се насочва към коктейлната култура на града, съчетана с игри и музика. Организаторите обещават „откъсване от работното ежедневие, радост, забавление, свежо настроение и наслада за сетивата, заедно с цялата палитра от изкусителни вкусове, събрани в чаша изискан коктейл. Всичко това – обвито в лека загадъчност и цветна магия, за да разгърне пред очите ви нова визия за едно по-добро бъдеще“.

През месец юли сред събитията на Летния фестивал на София са представленията „Жена ми се казва Борис“, „Извънредно любовно“, „Горката Франция“, „Игра за двама“ и др., концертите на „Керана и Космонавтите“, „Братя Мангасарян“, хип-хоп фестивал и др., както и традиционните детски представления всеки уикенд и кино прожекции.

Летният фестивал на София се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Столичната община.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90