СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три парка в София с безплатен Wi-Fi

Четири зони със свободен интернет и една пейка за зареждане на смартфони в столичните паркове

Разходката в Борисовата градина става по-поносима за хората с нужда от Wi-Fi. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Три парка в София с безплатен Wi-Fi

Разходката в Борисовата градина става по-поносима за хората с нужда от Wi-Fi. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Четири зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет бяха изградени в три от най-посещаваните столични паркове. Инициативата е на Столична община съвместно с А1. Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“. Другите локации, в които посетителите могат да ползват свободно Wi-Fi, са в Борисовата и Докторската градина.

Проектът включва също и специална начална страница, която ще се зарежда на всеки смартфон при използване на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за предстоящи събития от културния и спортния живот на града.

Инициативата за „интернетизацията“ на парковете бе представена на 5 октомври в Южния парк, когато зам.-кметът на София по дигитализация Генчо Керезов разказа в подробности за новоизградените Wi-Fi зони и обърна внимание на иновативна Wi-Fi пейка в парка със специално соларно зареждане. Новата градска мебел ще предоставя възможност на гражданите и гостите на София да заредят смартфона си и да използват свободно Wi-Fi по време на разходка или работа на открито в близост до пейката.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС