СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три първи дами на САЩ в нов сериал (видео)

Забележителен актьорски състав въплъщава Елинор Рузвелт, Бети Форд, Мишел Обама и съпрузите им президенти

Джилиън Андерсън, Мишел Пфайфър и Вайола Дейвис като Елинор Рузвелт, Бети Форд и Мишел Обама. Колаж: Showtime - Три първи дами на САЩ в нов сериал (видео)

Джилиън Андерсън, Мишел Пфайфър и Вайола Дейвис като Елинор Рузвелт, Бети Форд и Мишел Обама. Колаж: Showtime

Животите на първите дами на САЩ Елинор Рузвелт, Бети Форд и Мишел Обама ще проследи антологичният сериал „Първата дама“. Десетте епизода представят политическия и личния живот на трите жени, пътя им до Белия дом, духовете от миналото им и най-важните моменти от мандата на съпрузите им президенти, оформили историята на Америка такава, каквато я познаваме.

Забележителен е актьорският състав – Вайола Дейвис ще влезе в образа на Мишел Обама, Мишел Пфайфър е Бети Форд, Джилиън Андерсън ще въплъти Елинор Рузвелт. В ролите на мъжете до първите дами застават съответно О. Т. Фагбенли („Историята на прислужницата“) като Барак Обама, Арън Екхарт като Джералд Форд и Кийфър Съдърленд като Франклин Рузвелт. Участват още Дакота Фанинг в ролята на Сюзън Елизабет Форд, дъщеря на Джералд и Бети, и Лили Рейб като Лорина Хикок, близка приятелка на Елинор Рузвелт.

Неслучайно жените са избрани така, че в сериала да бъдат представени три различни епохи. Макар и поставени в различен социален контекст, първите дами се изправят пред едни и същи проблеми – и трите се борят гласът им да бъде чут, застъпват се за правата на жените и междувременно се борят с тежестта, която президентството стоварва върху семействата им и установените им връзки, става ясно от първия трейлър на продукцията.

Първият сезон се състои от 10 епизода, продуцирани от Арън Кули. Режисьор на всички десет епизода е Сузане Биер, позната от „Отмяната“. Тя е и в екипа с изпълнителните продуценти.

Премиерата на сериала е на 17 април по американския канал „Шоутайм“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС