VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три портрета на едно 4-членно семейство

Дебютният пълнометражен игрален филм „3/4“ на Илиян Метев тръгва в избрани кина

Филмът „3/4“ е с участието на непрофесионални актьори. - Три портрета на едно 4-членно семейство

Филмът „3/4“ е с участието на непрофесионални актьори.

Илиян Метев дебютира в пълнометражното игрално кино със скок – неговият филм „3/4“ взе награда „Златен леопард“ на фестивала в Локарно, беше отличен и като най-добър на „София филм фест“. И след оценките на специалистите у нас и по света, сега му предстои срещата с българската публика. Филмът тръгва в избрани кина на 28 септември.

„3/4“ е разказ за последното лято на едно семейство, преди един от неговите членове – пианистката Мила – да го напусне, заминавайки в чужбина.

Авторът определя произведението си като семеен портрет в такт 3/4. Филмът е с участието на непрофесионални актьори, които играят роли, близки до реалния им живот.

Основната идея на филма е да се да се комбинира естественото актьорско присъствие с прецизния филмов език, твърди режисьорът:

„Искахме да създадем филм, близък до живота и без преувеличена драма, да се фокусираме върху деликатните взаимоотношения между членовете на едно семейство“.

Според Метев всеки творец трябва да е подготвен – независимо какви усилия полага – за провал. Той смята, че красивите неща се случват, единствено ако рискуваш и останеш безкомпромисен.

„Но, разбира се, нашата работа заживява собствен живот, едва когато придобие смисъл и за другите“.

Илиян Метев е познат с документалния филм „Последната линейка на София“ (2012), показван в „Седмица на критиката“ на фестивала в Кан, където е номиниран за „Златна камера“ и печели наградата „Визионер“. Завършил е Британското филмово и телевизионно училище NFTS (2008).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg