Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Три сестри от Смолян във Военния театър

Делян Илиев от класа на проф. Красимир Спасов представя дипломния си спектакъл по Чехов

„Три сестри“ по Чехов е е дипломната защита на Делян Илиев. - Три сестри от Смолян във Военния театър

„Три сестри“ по Чехов е е дипломната защита на Делян Илиев.

Родопският драматичен театър в Смолян гостува в София с най-новия си спектакъл. Младият режисьор Делян Илиев представя на сцената на Военния театър своята трактовка по класическата пиеса на Чехов „Три сестри“ на 5 май (петък).

Постановката е дипломната защита на Илиев – тази година той завършва магистърска степен режисура в сценичните изкуства, под ръководството на проф. Красимир Спасов. Делян Илиев вече е дипломиран актьор за драматичен театър. Не излиза обаче на сцената в собствения си спектакъл.

„Три сестри“ е неговата театрална симфония, изградена по правилата на класическата такава. Четирите части на пиесата водят през собствените си контексти, за да се преплетат, допълнят и оспорят една друга – но и да ни направят свидетел на живот, неистово въздигнат, а сетне рязко пропаднал.

Сценографията и костюмите са дело на Анна Янакиева, а музиката е на Мира Искърова. В ролите влизат Велислав Павлов, Атанас Найденов, Божана Мановска, Людмила Стоин, Преслава Георгиева, Асен Левов, Димитър Димитров, Никола Орешков, Румен Бечев, Емилия Ованесян, Джовани Галярди.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg