Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трифонов напуска Би Ти Ви чак когато го спират „систематично“

Слави Трифонов смята да спази договора си с телевизията, все още не било дошло времето за напускане. Снимка: Емил Георгиев - Трифонов напуска Би Ти Ви чак когато го спират „систематично“

Слави Трифонов смята да спази договора си с телевизията, все още не било дошло времето за напускане. Снимка: Емил Георгиев

Слави Трифонов няма намерение да напуска Би Ти Ви, разкри самият той на пресконференцията с Васил Иванов, последвала втория случай на спряно издание на Шоуто. Медията свали броя от вторник вечерта, когато е гостувал Иванов и е оповестил причината за напускането си на Нова телевизия.

Вижте още: ВАСИЛ ИВАНОВ С РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Това е второто спиране на актуално съдържание на предаването и подмяната му със стар запис, след края на март, когато Би Ти Ви не пусна предаване с ултиматум на водещия към новите депутати.

Днес Слави Трифонов сподели пред журналисти, че му е „ужасно неприятно“ заради спряното шоу. Предният път го нарече цензура, сега обаче такава квалификация не бе използвана от него. Шоуменът смятал да спази договора си с телевизията, все още не било дошло времето за напускане:

„Когато се стигне до систематично спиране, тогава ще прекратим договора“.

Аргументите на Би Ти Ви да спре отново броя на Шоуто от вторник гласят следното:

„bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание.

bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС